ПОРАДИ БАТЬКАМ

Говорячи з підлітком про алкоголь...

    Для багатьох  батьків виховання ставлення до алкоголю є нелегкою справою. Ваш молодий підліток може спробувати ухилитися від обговорення, і ви самі можете відчути невпевненість в тому, як діяти далі. Ви можете почати розмову зі з'ясування того, що ваша дитина думає про алкоголь. І пам'ятайте, що це розмова, а не лекція.

Запитайте свою дитину чому діти починають пити. Слухайте уважно, не перебиваючи. Такий підхід допоможе вашій дитині відчути себе почутим. 

Розкажіть важливі факти про алкоголь:

  • Алкоголь - це потужний препарат, який уповільнює розвиток тіла та розуму, погіршує координацію, уповільнює час реакції, погіршує зір, ясне мислення і судження;
  • Пиво і вино не є "безпечніші", ніж міцні напої;
  • Орієнтовна тривалість повного виведення алкогольних напоїв з організму людини 4-6 годин;
  • Ніщо не зможе пришвидшити цей процес ні кава, ні холодний душ, ні фізичне навантаження.
Поясніть, що люди, як правило, дуже погано розуміють наскільки серйозно алкоголь впливає на них. Це означає, що багато людей, які після вживання алкоголю думають, що вони можуть керувати автомобілем, але це не так.
У розмові з дитиною уникайте тактики залякування. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина уникала вживання алкоголю, чітко викладіть свої власні думки щодо вживання спиртних напоїв вашою дитиною. Ваші цінності та відносини тісно переплітаються з вашою дитиною, навіть якщо він чи вона цього не показує. Також можна звернути увагу на приклади того, як алкоголь може призвести до незручних ситуацій чи подій, які можуть вплинути на почуття власної гідності або змінити важливі відносини. 
Вживання алкогольних напоїв, в той час як мозок все ще на стадії дозрівання, може привести до тривалих інтелектуальних дефектів, а також збільшити ймовірність розвитку алкогольної залежності.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

НУШ 1-2 клас Профілактика булінгу Заняття

НУШ Безпечний інтернет Казка про черепашку

НУШ Дидактична гра для дітей з особливими потребами