СОЦІАЛЬНИЙ ПЕДАГОГ. ВИТЯГИ ЗАКОНІВ

Соціальний педагог - це новий тип педагога. У нього нове ставлення до дитини, нове ставлення й дитини до педагога.

Педагог визнає дитину, як самостійну особу, здатну мати власну думку; аналізує процес її формування, як соціальний процес, процес розвитку її нахилів та здібностей. Соціальний педагог вирішує всі проблеми вихованця, не шкодячи йому.

Витяг закону України "Про освіту"

Стаття 22. Соціально-педагогічний патронаж у системі освіти. 
Соціально-педагогічний патронаж у системі освіти сприяє взаємодії закладів освіти, сім'ї та  суспільства у вихованні дітей, їх адаптації до умов соціального середовища, забезпечує консультативну допомогу батькам, особам, які їх заміняють. За своїм статусом соціальні педагоги належать до педагогічних працівників.

Витяг з наказу МОНУ  №127 від 03.05.1999р.

"...Соціальний педагог навчального закладу:
здійснює посередництво між освітніми установами, сім‘єю, трудовими колективами, громадкістю, організовує їх взаємодію з метою створення умов для всебічного розвитку дітей та підлітків..."

 Витяг з листа МІНУ № 1/9-454 від 30.06.06 р.

"...Основним завданням роботи соціального педагога є сприяння у соціалізації учнів, бути посередником між учнями, вчителями, батьками і соціальним оточенням школи..."

Витяг з листа МІНУ № 1/9-718 від 10.11.06 р.

"...Основним завданням роботи соціального педагога є сприяння у соціалізації учнів, бути посередником між учнями, вчителями, батьками й соціальним оточенням..."

Голавна вимога до соціального педагога - це любов до дітей, до педагогічної роботи, знання та ерудиція, педагогічна інтуїція й інтелект, загальна культура й моральність, професійне володіння методами виховання дітей, а також уміння спілкуватися, артистичність, весела вдача та гарний смак.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

НУШ 1-2 клас Профілактика булінгу Заняття

НУШ Безпечний інтернет Казка про черепашку

НУШ Дидактична гра для дітей з особливими потребами